Očistimo svoj kraj

Narava se počasi prebuja in z njo tudi ljudje, zato smo tudi letos 1. aprila v občini Videm izvedli tradicionalno čistilno akcijo. Kot že v preteklih letih so se tudi to leto v akcijo vključile vse krajevne skupnosti. V akciji so sodelovali vsi učenci in učitelji naše šole. Veliko je bilo tudi staršev in ostalih krajanov. S svojo udeležbo je vsak dal svoj prispevek k čistejši in lepši občini.

Nataša Varnica

Vtisi učencev

V soboto smo se zbrali v društvu Tržec. Razdelili smo se v skupine, vzeli vrečke ter rokavice ter odšli pobirat smeti. Našli smo veliko vrečk, ki so bile zataknjene na drevesih. Našli smo tudi bundo, hlače, majico in škornje. Ko smo končali, smo odšli do zbirnega mesta, kjer smo dobili vodo in malico. Malo smo se pogovarjali in nato zadovoljni odšli domov, saj smo naredili nekaj koristnega za okolje.

Vita Krušič, 5. a

V soboto, 1. 4. 2017, smo se zbrali učenci, učenke in drugi prebivalci iz krajevne skupnosti Vareja, Dravci, Soviče. Razdelili smo se v več skupin in čistili ob različnih poteh. Ugotovili smo, da je bilo v letošnjem letu manj odpadkov kot prejšnje leto. Še vedno pa je preveč odpadkov ob regionalni cesti. Doživeli smo tudi prijaznost haloških prebivalcev, ki so nam ob vročem dnevu ponudili pijačo in piškote. Ker so se čistilne akcije udeležili tudi najmlajši, starši, dedki in babice, je bilo med nami prijetno druženje.

Učiteljica Olga Zelenik

V soboto zjutraj smo se zbrali v Pobrežju na čistilni akciji. Bilo je lepo sončno jutro. Z nami so bili učitelji in nekateri starši. Razdelili smo se v skupine. Bila sem v skupini 4. in 5. razreda. Pobirali smo smeti po vasi. Ni jih bilo veliko, ker krajani skrbijo za svojo okolico. To se mi zdi lepo in tako je tudi prav.

Zoja Grula, 4. b

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

 

Morda vam bo všeč tudi...