ŠPORTNI DAN (Zlatkov pokal, pohodništvo)

  • DSC_0331

ŠPORTNI DAN, 14. 9. 2017 – Zlatkov pokal in pohodništvo

Učenke in učenci naše šole smo bili na ta dan zelo dejavni. Zjutraj smo se najprej razdelili v več skupin. Učenke in učenci 6. – 9. razreda smo se peš podali po hriboviti haloški pokrajini od šole Videm do podružnične šole v Leskovcu. Skupina učencev od 3. – 5. razreda je ubrala nekoliko krajšo pot od šole do lovskega doma v Varejah in nazaj. Tudi ta pot je bila zelo razgibana. Najmlajši od 1.–2. razreda pa smo se podali po ravninskem delu čez Pobrežje, Šturmovce, nazaj na Videm do šole. Opazovanje narave ob poti je bilo zelo raznoliko, saj smo videli gozd, njive, travnike, ribnik, mlako, igrišče, dvorišča, potok, ribogojnico. Vsi smo se prijetno utrujeni in zadovoljni, da smo opravili takšno pot, vrnili domov.
Učenci 6.-9. razreda smo se po dolgem pohodu udeležili Zlatkovega pokala, ki je memorialni nogometni turnir, posvečen bivšemu učencu šole. Bil zelo dober nogometaš. 19. oktobra 1969 se je s svojim očetom odpravil na lov, a se domov ni več vrnil. Utonil je v valovih Drave. Že naslednje leto so izvedli prvi turnir in to tradicijo ohranjamo še danes. Na ta dan se spomnimo tudi drugih učencev leskovške šole, ki so tragično preminili: Janka, Tončka, Primoža, Damjana.
Letos so se turnirja udeležile ekipe: OŠ Podlehnik, OŠ Cirkulane-Zavrč, OŠ Žetale, OŠ Lepoglava, OŠ Cvetlin-Višnjica, OŠ Videm-Leskovec. Spremljali so jih športni pedagogi, turnir pa so si ogledali tudi nekateri ravnatelji gostujočih ekip.
Na igrišču je vladalo prijetno navijaško vzdušje, še posebej se je razživelo, ko je v finalu zmagala ekipa Videm-Leskovec. Ob koncu turnirja sta vodja šole Leskovec, Marjana Srdinšek, in ravnatelj, mag. Robert Murko, nastopajočim ekipam podelila priznanja.
Tako smo se z avtobusi odpravili nazaj na Videm in uspešno zaključili prvi športni dan v tem šolskem letu.

Olga in Mateja

Za ogled fotografij kliknite tukaj!

Morda vam bo všeč tudi...