BRONASTI VIDEM IN ZLATA SELA

BRONASTI VIDEM IN ZLATA SELA

FINALE OTROŠKE VARNOSTNE OLIMPIJADE

V mariborski Športni dvorani Lukna se je v četrtek, 31. 5. 2018, v velikem finalu 13. otroške olimpijade med seboj pomerilo 20 ekip četrtošolcev osnovnih šol iz območja Policijske uprave Maribor, ki so bile najboljše na letošnjih 6. predtekmovanjih. Na tekmovanje so se odpravili učenci 4. b iz Vidma in četrtošolci iz Podružnice Sela. Spremljali so nas učenci 4.a-razreda, ki so za nas zelo zavzeto navijali.

Pred začetkom tekmovanja so nas pozdravili župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, pomočnik direktorja športnih objektov Maribor Aleš Antolinc, pomočnik direktorja policijske uprave Maribor Rafael Viltužnik in policista Leon ter Pika.

Pred tekmovanjem se je bilo potrebno ogreti. Za to je poskrbela Mateja iz ŠD M-fit. Nato pa smo začeli  s tekmovanjem v vseh štirih igrah. Tekmovalne naloge so bile naslednje:

  • poznavanje pravil o varnosti,
  • sestavljanje logotipov,
  • spretnostna vožnja s kolesom in reševanje naloge ter
  • požarna vaja.

Učenci so se polni energije, dobre volje, znanja in spretnosti vključili v vsako igro. Zelo sem bila ponosna na njihovo pripravljenost na delo že na vajah, še posebej pa na tekmovanju.

Pred razglasitvijo rezultatov so nas obiskali tudi vrhunski športniki, zaposleni v slovenski policiji in v Slovenski vojski: Jurij Tepeš, Boštjan Kline in Aljaž Venko.

Ves trud in delo je bilo na koncu poplačano, učenci so z navdušenjem prevzeli pokal za 3. mesto!

Z nasmehom smo se zlati in bronasti učenci odpeljali nazaj proti šoli!

Še enkrat BRAVO za moje odlične bronaste učence in učenke.

Dušanka Škamlec

 

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...