DAN SLOVENSKE HRANE

Izpeljali smo še en naravoslovni dan, povezan s čebelicami in domačo hrano, ki jo v naši lepi deželi še znamo pridelovati in je zelo okusna. Strokovnjaki  nas pozivajo  k uživanju čimveč zelenjave – zaužiti bi je morali več kakor sadja. Si upate sprejeti tak izziv?

Skozi teme današnjega dne smo spoznali kako pomemben je zajtrk, predavatelji so nas učili o zdravi prehrani in zeliščih ter nam pokazali kako se kuha po domače. Saj domače je še zmeraj najbolj zdravo.

Zdravje je tudi v zmernosti. O zmernosti pri hranjenju  smo danes razmišljali tudi malo drugače. Hrane v naši deželi je v izobilju in veliko preveč je konča v smeteh.

  1. a razred je ob tej priložnosti predstavil tudi pesem na temo manj zavržene hrane:

NAŠE ŽELJE SO,

DA ZAVRŽENE HRANE NE BO.

 

DAJMO ZDAJ RAZMISLIT VSI,

DA HRANE TOLIKO V KOŠ NE ZLETI.

 

PAZI, DA NE MEČEŠ HRANE V SMETI,

DA SE DRUGIM HUDO NE GODI.

 

IZ OSTANKOV HRANE PRIPRAVI NOVO JED,

DA JO UPORABIŠ SPET

IN TAKO NE BO POSTALA SMET.

 

Upam, da bomo  svoje ugotovitve lahko uspešno vključili tudi v šolski vsakdan in da bomo lahko kot šola od danes naprej uspešno zmanjšali količino zavržene hrane.

Za ogled fotografij kliknite TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...