S Klopotkom na pot, JESEN 2022

S Klopotkom na pot je projekt, ki učence od 3. do 9. razreda spodbuja, da v šolo prihajajo na trajnosten način (peš, s kolesom, z javnimi prevoznimi sredstvi …).

V sredo, 28. 9. 2022, smo izvedli nenapovedano predhodno evalvacijo. Želeli smo ugotoviti, koliko učencev že prihaja v šolo na trajnostni način. Rezultati ankete so pokazali, da 71 % učencev od 3. do 9. razreda prihaja v šolo na trajnostni način. Cilj, ki smo ga želeli doseči, je bil 85 % trajnostnih načinov prihodov v šolo.

V času od 10. 10. 2022 do 21. 10. 2022 smo aktivno spodbujali učence, da pridejo v šolo peš, s kolesom, skirojem, avtobusom, kombinirano, …

V času trajanja aktivnosti so se učenci ob podpori in spodbudi njihovih staršev ter učiteljev potrudili in zvišali število prihodov na trajnostni način iz 71 % kar na 89 %. Cilj v času aktivnega beleženja prihodov v šolo, je bil dosežen. Čez nekaj dni, 9. 11. 2022, ko smo izvedli naknadno evalvacijo z namenom, da ugotovimo učinek aktivnosti, pa se je delež nekoliko zmanjšal in približal vsakdanjemu načinu prihajanja v šolo.

Naj bo pot v šolo trajnostna celo leto, ne samo v času trajanja aktivnosti S Klopotkom na pot.

Hvala vsem za sodelovanje in spodbujanje k zdravemu načinu potovanja.

Mateja Gabrovec, koordinatorka projekta

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost