Vzpon na Košenjak v znamenju raznolikosti

Ponovno je prihajajoča sobota zbujala bojazen glede neugodnega vremena. Ampak pogumne vedno spremlja sreča in tako se je zgodilo tudi tokrat. Prebudili smo se v megleno in hladno jesensko jutro. Z avtobusom smo se odpeljali na dolgo vožnjo po slikoviti dravski dolini do majhne cerkvice nad Dravogradom.

Od tam smo toplo oblečeni in polni pričakovanj krenili po gozdni poti najprej do doma na Košenjaku. Ne boste verjeli, ampak iz megle so nas pozdravile prve letošnje snežinke. Na kratko smo se okrepčali in nadaljevali proti vrhu. Pot je bila dokaj strma, a prijetna. Premagali smo kar nekaj višinskih metrov, zato smo se dvignili tudi nad meglo, kjer nas je presenetilo celo sonce. Zanimivo je bilo tudi to, da nas je pot proti vrhu vodila tik ob državni meji. Tako smo se fotografirali tako v Sloveniji kot v Avstriji. Prihod na težko pričakovani vrh je bil veličasten. Imeli smo občutek, kot da smo visoko nad oblaki. Res čudovita nagrada za naš trud in vztrajnost.

Nadoknadili smo nekaj energije s prigrizki in se počasi spustili nazaj do doma na Košenjaku. Tam smo se zadržali malce dlje, poklepetali in se dodobra okrepčali. Nato nam ni preostalo drugega kot zadnji spust proti avtobusu in vožnja proti domu. Lepo smo se imeli, spet…

Poglejte TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost