Človek bere zato, da si postavlja vprašanja

Človek bere zato, da si postavlja vprašanja. Tako je zapisal Franz Kafka. Beremo, da si širimo obzorja, da sploh vemo, kaj je pomembno, katera vprašanja si je treba postavljati, če hočemo v polnosti živeti to kratko življenje, ki nam je odmerjeno.

Beremo pa tudi zato, da najdemo odgovore. Naše učence spodbujamo k branju kvalitetnih knjig in veseli smo vsakršne podpore – staršev, starih staršev in vseh drugih pomembnih v življenju vsakega posameznika.

 

Učencev, ki so se v letošnjem letu potrudili in osvojili bralno značko, je več kot 180. Želimo pa si, da bi bilo to število višje.

Želimo si imeti učence in kasneje odrasle, ki znajo razmišljati s svojo glavo. Pot do tega pa ni enostavna. Učenje in branje dobrih knjig nam lahko pri tem zelo pomagata.

Zato čestitamo učencem, ki so osvojili bralno značko, posebej pa so pohvaljeni devetošolci, ki so vsa leta svojega šolanja pridno brali in letos postali zlati bralci.

To so Lara Božičko, Gregor Goričan, Leon Klinc, Žan Kojc, Nika Selinšek, Vid Simonič, Teo Šibila, Niko Vidovič, Andrej Časek Hojnik, Blaž Fridrih Gosak, Tjaša Hliš, Mark Medved in Tian Šibila.

Iskrene čestitke in naj knjiga ostane vaša stalna spremljevalka.

Vesna V. Pulko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost