ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE ZA 1. IN 2. RAZRED

 V torek, 15.6., so imeli zaključek bralne značke še prvošolci in drugošolci. V 1. razredu je bralno značko doseglo vseh 31 učencev, v 2. razredu pa 20 učencev.

Za nagrado so bili povabljeni na pravljično urico s pravljičarko Liljano Klemenčič, knjižničarko iz Mladinskega oddelka knjižnice Ivana Potrča Ptuj.

Učencem je doživeto pripovedovala šaljivo zgodbo Maria Ramosa Jaz sem najmočnejši. Zgoda je pripovedovala o volku, ki je zaradi hvale drugih gozdnih živali postal napihnjen važič. Ko pa se je srečal z nekom večjim od sebe, pa se je hitro spomnil, da je samo majhen volkec. Učenci so nadvse uživali in tudi sodelovali v pripovedi.

Pravljičarka Liljana je s seboj prinesla še poln kovček zanimivih knjig in nahrbtnik, v katerem je bila velika skrivnost. To je bila več kot 300 let stara knjiga z lesenimi platnicami, vezanimi v usnje in z okovanimi robovi.

Ob koncu so učenci naredili še skupinske fotografije s pravljičarko in mentoricami ter obljubili, da bodo še naprej radi brali.

Vsem najmlajšim bralnim značkarjem in njihovim mentoricam in mentorju še enkrat čestitamo in jim želimo veliko bralnih užitkov tudi med poletnimi počitnicami!

Manja Vinko

Za ogled fotogalerije kliknite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost