Skoči na glavno vsebino

Obisk delavnic v TEHNOPARKU Celje

V sredo, 26. 4., so nadarjeni učenci 8. in 9. razredov doživeli malo drugačen dan. Z avtobusom so se odpravili  v knežje mesto, kjer so obiskali zanimive delavnice v Tehnoparku Celje. Učenci so najprej sodelovali v vodenih delavnicah. Devetošolci so spoznavali osnove biomehanike telesne drže, osmošolci pa so se udeležili delavnice programiranja humanoidnega robota. Po delavnicah pa so učenci samostojno raziskovali različne interaktivne eksponate, kjer so s poizkušanjem in reševanjem izzivov prihajali do novih spoznanj.

Obisk delavnic v TEHNOPARKU Celje

Za ogled utrinkov kliknite na sliko

Vtisi učencev:

Programirali smo robota Barbaro. Lahko smo sprogramirali zvok, sliko in gibanje. V Tehnoparku so imeli velika ogledala, mehurčke in še veliko zanimivih stvari.

Matija, 8.b

Ko smo prišli v Tehnkopark, so nas lepo sprejeli.Potem so nas popeljali v sobo, kjer so nam lepo predstavili v redu položaje za sedenje. Kasneje pa smo imeli prosto pot za ves tehnopark. Nasploh pa je bilo v redu.

Vid, 9.b

V Tehnoparku Celje sem se imel super. 9. razred smo imeli predavanje o pravilni drži in kakšen pomen ima hrbtenica oziroma naša drža na naše telo. Po koncu predavanja smo vsi skupaj šli v prostor, v katerem smo lahko poskusili veliko tehničnih zadev, povezanih s fiziko. Bila je enkratna izkušnja.

Gabriel, 9.e

 Ob prihodu v park smo se razdelili v dve skupini. Naša skupina je poslušača predavanje o dobri telesni drži. Delavnica je bila poučna in zanimiva.

Julija, 9.b

 V Tehnoparku Celje smo se naučili programirati robota. Čeprav se programiranje robota sliši zahtevno, ni bilo. Bilo je zabavno, saj smo ga lahko sprogramirali čisto pa naših željah. Presenečena sem bila nad hišo iluzij v kateri smo si ogledali veliko zanimivih stvari. Tako smo z nasmehi uspešno zaključili dan v Celju.

Sara, 8.a

V sredo smo se odpravili v Tehnopark Celje, kjer smo se razdelili v skupine. Ena skupina smo bili osmošolci, druga skupina pa devetošolci. Osmošolci smo si zbrali programiranje humanoidnega robota in priznam, da je bilo zelo zabavno. Ko smo končali s programiranjem, smo si ogledali, kaj vse še imajo v Tehnoparku. Nato pa smo se odpeljali nazaj v šolo.

Emanuel, 8.e

V sredo smo bili v Tehnoparku v Celju. 8.razred je imel delavnico z robotom imenovanim barbara, s katerim smo se lahko pogovarjali. poslušali smo predstavitev o robotih, kdaj in kako je prišlo do ideje za robote. Zelo mi je bilo všeč, ko smo lahko izvedli svoje pogovore z robotom. Na koncu smo lahko pogledali še različne iluzije ter druge stvari, ki so bile kar zanimive. 

Tia, 8.a

V sredo, 26. 4., smo se nadarjeni učenci OŠ Videm in POŠ Leskovec odpravili na izlet v Tehnopark Celje.

Razdelili smo se v dve skupini, in sicer ena skupina 9. razredi in druga 8. razred. Devetošolci so imeli delavnico o biomehaniki telesne drže, mi pa meni zanimivejšo o programiranju humanoidnega robota (robot s značilnostmi človeka). Najprej smo imeli uvod o zgodovini robotov. Programiranje je bilo res preprosto, saj si moral le napisati vprašanje in robotov odgovor nanj. Ta delavnica mi je bila zelo všeč, saj sem se naučil veliko novega o robotih in robotiki. Nekaj časa smo še preživeli ob različnih poskusih, ki jih je v Tehnoparku veliko. Po obroku v McDonald’su smo se odpravili domov.

Ta dan mi bo za vedno ostal v spominu, saj sem prvič programiral robota.

Jakob, 8.e

Ko smo v sredo odšli v Celje, sem bil zelo srečen, ker smo šli poznat več o tehnologiji. Devetičarjiso si izbrali člveško telo, mi pa smo programirali Barbaro. Barbara je robot. Blaž in jaz sva delal smešne povedi kot npr. zakaj je Zemlja zavrtena ali pa pokaži mi kravo, ki se obrača. Nato smo spoznavali različne iluzije. Poskusil sem tudi , kako je, ko si na vozičku, ker ne moreš hoditi. Na koncu smo se ustavili še v Mcdonald’su, potem pa se odpravili domov.  Izlet mi je bil zelo dober, ker sem se naučil nove stvari.

Tai, 8.b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost