Skoči na glavno vsebino

Javna kulturna prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

»Kultura – naš ponos in naš dolg«  je bil naslov prireditve ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju.

Prireditev je bila v sredo, 7. 2. 2024. Polna telovadnica Podružnične šole Leskovec je dokaz, da Slovenci cenimo svojo kulturo, jezik in običaje, odgovoren, spoštljiv in ponosen  nastop učencev pa je zagotovilo, da nas za prihodnost slovenske besede in  kulture še ni potrebno skrbeti. Učenci so ponovno, kot že velikokrat do sedaj, dokazali, da ob šolskih obveznostih zmorejo še več, veliko več.

Predstavili so se pevci in plesalci, ki jih  je spremljal šolski ansambel. Goste prireditve pa so s svojimi recitacijami in igro vlog iz Prešernove bogate zakladnice pesmi navdušili učenci, ki so predstavljali osebe iz njegovega življenja  in pesmi. Rdeča nit zgodbe je bilo Prešernovo življenje skozi spomine njegove mame.

Kulturno prireditev pa sta obogatila še gospod ravnatelj in gospod župan, ki sta v govorih poudarila pomen kulture za slovenski narod ter vse prisotne spomnila, da je kultura tudi  odnos do sočloveka, pomoč v stiski in tudi odnos do narave.

Prireditev se je zaključila s plesno točko ob spremljavi šolskega ansambla. Piko na i pa je dodal še šolski ansambel, ko je spontano, izven scenarija, zaigral še pesem Na Golici.

O občutkih in vzdušju vseh prisotnih pa najverjetneje ni potrebno izgubljati besed.

Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost