Skoči na glavno vsebino

Prireditev – 30. dan naše bele šole

Osnovna šola Videm je minuli petek, 22. 3. 2024, obeležila pomembno prelomnico, 30-letnico obstoja naše bele šole. Ob tej priložnosti smo se učenci šole, učitelji, starši in lokalna skupnost zbrali na prireditvi, da bi skupaj zavzeli pogled nazaj, pogledali v sedanjost ter se ozrli v prihodnost šole. Skupaj z Leo, Ines in Luko smo vstopili v časovni stroj in potovali skozi čas.

Na odru so se zvrstile točke učencev vseh razredov, od najmlajših do najstarejših. Spominjali smo se začetkov, ko so se šolske klopi škripajoče upirale teži znanja in je veljala stroga disciplina, pa vendar so prvošolčki prikazali, da je bilo to obdobje, ko so se tkale prve učne izkušnje, obenem tudi srčno. Svoje spomine so delili tudi upokojeni učitelji naše šole.

Ko smo se vrnili v sedanjost, smo bili priča naporom naših učiteljev in učencev, da ustvarijo varno, spodbudno in pozitivno učno okolje. Učenci so predstavili načela osmih krogov odličnosti in poudarili pomembnost pozitivne discipline.

In nazadnje, ko smo se ozrli v prihodnost, smo z učenci doživeli futurističen svet, kjer so se borili za čustveni pristop k pouku. Zavrnili so hladen in brezčuten robotski pristop ter izrazili željo po šoli, ki bo še naprej odsevala toplino, čustva in srčnost. Ti mladi posamezniki so nas opomnili, da sta kljub tehnološkemu napredku in futurističnim idejam človeški dotik in čustvena povezanost neprecenljiva.

Ob jubileju je župan Brane Kolednik v imenu Občine Videm iskreno čestital učencem in zaposlenim ter jih obdaril z 20 novimi tabličnimi računalniki. Ravnatelj mag. Robert Murko je ob prevzemu darila v zahvali povedal, da bo digitalna tehnologija obogatila pouk, hkrati pa bodo v ospredju še vedno dobri medosebni odnosi in spoštljiva komunikacija.

Učenci in učitelji OŠ Videm se županu prisrčno zahvaljujemo za darilo.

Petra F.

Za ogled utrinkov prireditve, pritisnite na spodnjo fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost