Skoči na glavno vsebino

Mladi pišejo – projektni dan v Ljubljani

Živa Dokl, Lana Horvat in Zoja Spevan so sedmošolke, ki so se v letošnjem letu priključile projektu Mladi pišejo. Le-ta pod vodstvom Geralda in Monice Hühner (Zavod Discimus Lab Tržec) na šoli poteka že tretje leto. V četrtek, 28. 3. 2024, so se udeležile projektnega dne, v sklopu katerega so s preostalimi učenci iz osnovnih in srednjih šol iz Celja, Maribora in Ptuja obiskale Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Sprejeli in nagovorili so nas mag. Dejan Židan, državni sekretar na ministrstvu, Dubravka Kalin, generalna direktorica direktorata za turizem, Karmen Grebenc Burger, glavna sekretarka in vodja strokovne službe Turistične zveze Slovenije, ter Rebeka Kumer Bizjak, vodja predstavništva STO v Nemčiji.  

Mag. Dejan Židan je predstavil delovanje ministrstva ter poudaril pomen športa oz. gibanja. Dubravka Kalin je predstavila organiziranost in strategijo razvijanja turizma v Sloveniji, Karmen Grebenc Burger je spregovorila o pomenu ohranjanja naravne in kulturne dediščine ter spodbudila mlade k sodelovanju s turističnimi društvi in v projektih, ki jih ponujajo, Rebeka Kumer Bizjak  pa predstavila delovanje Slovenske turistične organizacije (STO), ob tem izpostavila športnike kot ambasadorje promocije Slovenije in tudi pomen sodelovanja s tako priznanim časopisom (Frankfurter Allgemeine Zeitung) za prepoznavnost Slovenije v nemškem okolju.

Proti koncu sta učence nagovorila še Gregor Deleja, direktor občinske uprave Celje, ki je projektni dan omogočil, ter Gerald Hühner, koordinator projekta in mentor. Seveda so imeli zadnjo besedi učenci. Pohvalili so možnost, ki so jo dobili, saj ob intervjujih, pisanju člankov in drugačnem delu spoznavajo znane Slovence malo drugače ter pridobivajo bogate izkušnje za življenje.

Lana, Živa in Zoja, sicer najmlajše med udeleženci v projektu, so s tem dobile še dodaten vpogled v pomembnost projekta in se že veselijo svojega prvega izziva.

                                                                                                                                     Damjana Hliš

Foto (c): Gerald Hühner
Foto (c): Gerald Hühner
Foto (c): Gerald Hühner

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost