Skoči na glavno vsebino

3. Tek trojk

V petek, 22. septembra, je na Vidmu potekala prireditev 3. Tek trojk. Letošnji tek je bil posvečen dnevu slovenskega športa, ki je državni praznik in da obeležujemo vsako leto 23. septembra.

Prijavljenih je bilo 22 trojk, ki se jim je pridružila še trojka znanih. To so bili igralec Vojko Belšak, ki se je doslej udeležil vseh treh tekov, trener Nogometnega kluba Videm Luka Gajšek in športni pedagog Beno Repič.

Pred štartom je zbrane pozdravil ravnatelj OŠ Videm, mag. Robert Murko. Tekači so se nato ogreli ob ritmih bobnov, na katere je spretno igral nadarjeni glasbenih Vid Krajnc.

Po štartu je še nekaj časa pripekalo sonce, nato pa se je skrilo za oblake in tekačem pripomoglo k lažjemu premagovanju petih kilometrov, kolikor je merila proga.

Najhitrejša trojka je že po dobrih 20 minutah prispela na cilj. To so bili Bojan Vozlič, Matej Moravec in Luka Lovrec, ki so zmagali že na 2. Teku trojk. Takrat so prehodni pokal pustili kar pri nas, ker so rekli, da bodo letos spet zmagali. Tudi tokrat so se odločili enako. Prehodni pokal torej čaka v OŠ Videm.

Pred podeljevanjem je zbrane pozdravil župan Brane Kolednik, ki je bil vesel velikega števila udeležencev in navijačev. Poudaril je, da je 3. Tek trojk že dokaz, da bo prireditev postala tradicionalna.

Skupaj z ravnateljem je nato podelil še priznanja za najbolj vztrajno trojko. To so postale Ula Tinka Podlesnik, Ota Brina Podlesnik in Vanja Meglič Podlesnik, ki so obljubile, da naslednje leto spet pridejo.

Ponosni smo, da so se teka udeležile tri trojke naših učencev. To so bili: Nuša Vidovič, Tina Šmigoc in Lucia Butolen, Tim Lah, Tilen Bedrač in Blaž Milošič ter Marcel Štern, Nej Majcen in Nik Vaupotič. Čestitamo vsem 23 trojkam, ki so uspešno in varno prispele na cilj!

Organizacija je bila v rokah športnih pedagogov Bena Repiča in Gorazda Černila. Za sodelovanje pri izvedbi se iskreno zahvaljujemo Občini Videm, Športnemu društvu Videm, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Videm in vsem zaposlenim v OŠ Videm.

Že sedaj vas vljudno vabimo na 4. Tek trojk!

Manja Vinko

Galerija fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost