Skoči na glavno vsebino

Tabor Ko-Di-Ram

Na šoli je 13. in 14. oktobra potekal tabor KO-DI-RAM, ki se ga je udeležilo 10 osmošolcev. Glavni namen tabora je bilo osvajanje digitalnih kompetenc ter razvoj računalniškega mišljenja. Tabor je bil pravo okolje za raziskovanje sveta programiranja in informatike na interaktiven in zabaven način.

Izvedli smo delavnice, kjer so udeleženci spoznavali koncepte računalniškega razmišljanja ter programiranja z delčki. Na delavnicah so udeleženci spoznavali osnove programerskih konceptov na pristen in privlačen način, ki so spodbujali njihovo kreativnost in logično razmišljanje.

Poleg tega je potekalo tudi tekmovanje Pišek v simulatorju, kjer so se udeleženci pomerili in pokazali svoje znanje in spretnosti pri programiranju. Tekmovanje je bilo navdihujoče in je spodbudilo tekmovalni duh, obenem pa tudi kreiralo pozitivno vzdušje med udeleženci.

V sklopu tabora pa ni šlo le za učenje in tekmovanje. Pomemben del programa je bil tudi družabni del, kjer so se udeleženci med seboj povezali in sprostili ob različnih aktivnostih. Med najljubšimi družabnimi dejavnostmi je bil zagotovo peka pic, kjer so si sami ustvarjali svoje najljubše kombinacije sestavin in uživali v okusnih rezultatih svojega dela.

Prav tako so se lahko pomerili v odbojki, kar je okrepilo njihovo ekipno delo, spretnosti in kondicijo. Ogled filma pa je bil prijeten zaključek napornega, a izjemno poučnega dne.

Tabor KO-DI-RAM je tako predstavljal popolno kombinacijo učenja, tekmovanja in zabave. Udeleženci so odšli domov obogateni z novimi znanji in izkušnjami ter z navdušenjem nad digitalnim svetom. Prepričani smo, da so se na taboru naučili več kot le programiranja – naučili so se sodelovanja, kreativnosti, vztrajnosti in predvsem, da je učenje lahko zabavno in nagrajujoče. Tabor KO-DI-RAM je bil zagotovo nepozabna izkušnja za vse udeležence.

Koordinatorici projekta in tabora: Klementina Orešek in Helena Šegula

Za ogled galerije fotografij pritisnite TUKAJ

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost