Skoči na glavno vsebino

Tekmovanje za CANKARJEVO PRIZNANJE, 2.-7. razred

Tekmovanje, na katerega se učenci pripravljajo z branjem izbranih knjig, je potekalo v sredo, 3. aprila 2024. Letos so učenci 2. in 3. razreda prebirali zgodbo v verzih Juri Muri po Sloveniji avtorja Toneta Pavčka, učenci 4. in 5. razreda humoristično kratko prozo avtorice Nataše Konc Lorenzutti Kakšno drevo zraste iz mačka, učenci 6. in 7. razreda pa fantastični mladinski roman Maše Ogrizek z naslovom Lisičja luna.

Tekmovanja se je udeležilo 6 drugošolk, Cankarjevo priznanje sta osvojili Maša Vilčnik in Ota Žnidarič. V tretjem razredu je tekmovalo 5 učencev, priznanje pa so osvojili Lara Furek, Anže Šilak, Mark Vogrinec in Niko Varnica. Med osmimi četrtošolci so priznanje osvojile Kim Murko, Nuša Šmigoc in Ajda Hrga. V 5. razredu je tekmovalo 5 učencev, priznanje pa so osvojili Ema Karas, Zala Kralj in Vid Petek. Med osmimi šestošolci sta priznanje osvojili Špela Skok Vaupotič in Ema Krajnc. V 7. razredu je tekmovalo 6 učencev, priznanje pa sta osvojili Lara Šori in Eva Lampret.

ČESTITKE
vsem tekmovalcem in mentorjem Boštjanu Petroviču, Biserki Selak, Stanki Vogrinec, Mirjani Žlahtič, Nataši Varnica, Darji Šmigoc, Mateji Krajnc in Damjani Hliš.

Vesna Voglar Pulko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost