Skoči na glavno vsebino

RAZSTAVA O BIBLIOBUSU

April je poseben mesec – mesec knjige, ko se vse vrti okoli knjig in branja. Na OŠ Videm so v četrtek, 18. 4., ob tej priložnosti v avli šole pripravili odprtje razstave OD KOČIJE DO BIBLIOBUSA – KAKO KNJIGE POIŠČEJO BRALCE.

Razstavo so pripravili v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj ob 20. obletnici bibliobusa. Na osmih panojih je predstavljena zgodovina potujočega knjižničarstva in raznoliki bibliobusi, ki po svetu na različne načine pripeljejo knjige do bralcev. Del razstave prikazuje tudi zgodovino potujoče knjižnice na Ptuju. Po razstavi je zbrane slikovito popeljala vodja bibliobusa, knjižničarka Tjaša Mrgole Jukić.

Goste sta nagovorila Milena Doberšek, direktorica ptujske knjižnice, in mag. Robert Murko, ravnatelj OŠ Videm. Oba sta poudarila dolgoletno odlično sodelovanje videmske šole in ptujske knjižnice ter skupno skrb za bralno kulturo od najmlajših do najstarejših bralcev.

V kratkem kulturnem programu so nastopili učenci 3.a razreda pod vodstvom mentorice Biserke Selak, učenke Sara Božičko, Evelin Kolednik in Tija Živko Kmetec iz 9.a razreda, šolski knjižničarki Vesna Voglar Pulko in Renata Štebih ter članica Kulturnega društva Franceta Forstneriča Videm Metka Ostroško.

Po prireditvi so si obiskovalci ogledali bibliobus, na katerem sta jih sprejela knjižničarja – voznika Bojan Petek in Luka Gajšek.

Manja Vinko

Za ogled fotografij pritisnite TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost