Skoči na glavno vsebino

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

Na OŠ Videm smo Teden otroka zaključili s slavnostnim sprejemom učencev 1. razredov v šolsko skupnost. To pomeni, da bodo odslej sodelovali na sestankih šolske skupnosti, podajali svoje predloge, želje, pripombe in se tako aktivno vključevali v življenje na šoli ter nanj tudi vplivali.

Starejši učenci so v začetku pripravili prijeten kulturni program z igranjem na harmoniko in dramatizacijo Muca copatarica. Nato sta devetošolca Tim Lah in Evelin Kolednik  nagovorila prvošolce in jih preizkusila z nekaj vprašanji in nalogami. Prvošolci so izkazali odlično znanje, zato je sledila samo še slovesna zaobljuba. Njihovi varuhi devetošolci so bili zelo ponosni na svoje male varovance.

Prvošolce je nagovoril ravnatelj mag. Robert Murko, ki jim je zaželel, da se ob pomoči devetošolcev držijo danih obljub, da se v šoli dobro počutijo, si naberejo veliko znanja in stkejo mnoga prijateljstva. Skupaj z mentorico šolske skupnosti Tamaro Vamberger in s predsednikom šolske skupnosti Nikom Varnico je prvošolcem čestital in jim izročil izkaznico šolske skupnosti, slikanico Društva Bralna značka Slovenije in pločevinko za vodo, ki jo je poklonila Občina Videm. Občini se iskreno zahvaljujemo za praktično darilo.

Za konec je sledilo spominsko fotografiranje in druženje prvošolcev z varuhi ob slastnih palačinkah.

Manja Vinko

Fotografije se nahajajo v priloženi galeriji: GALERIJA

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost