Skoči na glavno vsebino

Osnovnošolci in podjetništvo

Ker se zavedamo pomembnosti priprave na življenje, se zavedamo tudi naše odgovornosti in želimo dajati učencem vseživljenjska znanja skozi različne projekte in metode.

Učenci 6ih, 7ih in 8ih razredov so v sredo 25. 10. 2023 v sklopu projekta Spirit – JP Mladi predstavljali svoje poslovne ideje pred 4-člansko komisijo. Komisijo so sestavljali ravnatelj mag. Robert Murko, lokalna podjetnica Samanta Arnečič (Darness group d.o.o.) ter dva člana iz ZRS Bistra Ptuj, ga. Tjaša Glažar ter g. Robert Novak.

Svoje ideje so razvijali s pomočjo mentorjev Damjane Hliš ter Nejca Zemljarič.

V prvi vrsti smo razvijali medsebojno sodelovanje, potrpežljivosti, sprejemanje drugih mnenj, prilagajanji, odgovornosti do dela in empatije.

Predstavilo se nam je šest ekip, kateri so pripravili inovativne in predvsem zanimive predstavitve.

Prvo se nam je predstavila ekipa Robocentra z robotom, ki postane tvoj partner pri športu. Nadaljevala je druga ekipa, ki nam je pokazala kako lahko oblačila rastejo z otroci Growclothes. Kot tretji, so se predstavili podjetniki AT vozil, kateri so prodajali vozila brez šoferja in pogonom na sončne celice. Nadaljevala je ekipa Autoflame, ki bi sodelovala pri prodaji/nakupu/izposoji različnim vozil, ki ti omogočajo nadgradnjo v dve nadstropji. Na koncu sta se predstavili še ekipi OwnBackpack ter BioPet. Prva nam je predstavila nahrbtnik, ki ti s pomočjo ure poda potrebščine za predmet, ki je na urniku. Zadnja ter zmagovalna ekipa BioPet pa nam je predstavila bio izdelke za naše hišne ljubljenčke. Zmagovalna ekipa nas bo zastopala na zaključni prireditvi Podjetniški izziv 2024 v Dominikanskem samostanu, ki bo potekalo februarja 2024.

Vsem sodelujočim iskrene čestitke.

Nejc Zemljarič

Galerija fotografij.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost