Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija Mikro+Polo

Skupina mladih podjetnikov iz 6., 7. in 8. razreda se je v petek, 27. 10. 2023, odpravila še na zadnjo dogodivščino – na ogled podjetja, ki velja za eno najuspešnejših mariborskih podjetij. Obiskali smo Mikro+Polo, ki se ponaša s 40-letnim delovanjem in velja za vzor strpnosti, napredovanja in podjetje, ki delavca postavlja na prvo mesto.

Na začetku so nam predstavili, s čim se ukvarjajo, koga zaposlujejo, kdo so njihovi kupci, organigram podjetja in še kaj. Sledil pa je del, ki je bil učencem najbolj zanimiv. Pripravili so dve delavnici, v katerih so izdelali svojo kopalno kroglico in izolirali DNA iz jagod.

Učenci so povedali, da jim je bil dan v podjetju zanimiv, saj so slišali, kako podjetje nastane, se razvija, kako uspešno podjetje deluje. Ob delu v manjših skupinah so se pa tudi naučili uporabljati nekatere pripomočke. Všeč jim je tudi bilo, da jih je na začetku vsakega pričakal obesek maskote podjetja Miškopolo ter da so kopalne kroglice, ki so jih sami izdelali, lahko odnesli domov.

Dan jim bo ostal v lepem spominu in se že veselijo, kaj jim bo prineslo naslednje šolsko leto.

Mentorja Damjana Hliš in Nejc Zemljarič

Za ogle galerije fotografij pritisnite TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost